Reizen naar Praag

Reizen naar Praag

Vind de beste hotels voor jouw stedentrip naar Praag

BESTE HOTELS IN PRAAG

Stiekem droom je al weg van een stedentrip Praag. Je moet nu alleen nog bedenken hoe je precies gaat reizen naar Praag. Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Nederland de stad te bezoeken. Vanuit Utrecht ligt Praag op 861 km. Binnen een dag rijden kan je de hoofdstad van Tsjechië bereiken. Naast de auto zijn er verschillende manieren waarop je in de stad kan komen. Wij hebben de opties voor je op een rijtje gezet. Zo kan je ook meteen het vervoer vastleggen als je een hotel in Praag boekt.

Met je eigen auto reizen naar Praag

Reizen naar Praag kan in principe met je eigen auto. In 8,5 uur rij je vanuit Utrecht naar het centrum van de stad. Hou er alleen rekening mee dat een groot gedeelte van de stad een voetgangerszone is. Kijk dus van te voren goed of het hotel bereikbaar is met de auto. Controleer ook of er een mogelijkheid is om de auto bij het hotel te parkeren. Een parkeerplaats bij het hotel is meestal niet goedkoop. De kosten voor een parkeerplaats staan aangegeven bij het hotel dat je boekt. Hou er ook rekening mee dat je tol betaalt in Tsjechië. Je kan een vignet bij de grens aanschaffen en deze is verplicht op de snelweg in Tsjechië. Je kan een vignet kopen voor een week, maand of jaar. Je kan deze op je autoruit plakken als bewijs.

Met de bus naar Praag

Elke dag vertrekken er vijf bussen naar Praag vanuit Nederland. In verschillende grote stede kan je opstappen en voordelig naar Praag reizen. De Flixbus en BlaBlabus  zijn twee bekende maatschappijen die voordelig naar Praag rijden. Als je alleen naar Praag reist is het soms voordeliger dan zelf met de auto ernaartoe rijden. Het is alleen niet de snelste manier om naar de stad te reizen. Als je een snelle bus hebt rij je in 12 uur en 20 minuten naar de stad. Een langzame bus doet er al snel 16 uur over. Je kan eventueel een nachtbus nemen, zodat je aan het einde van de dag in Praag aankomt. Wil je voordelig reizen naar Praag met de bus? Dan is het slim om op tijd te reserveren. Een last minute bus is meestal vrij duur naar Praag.

Met de trein naar Praag

Een unieke manier om naar Praag te reizen is met de trein. De snelste route om te nemen is eerst vanuit Nederland de trein naar Berlijn te pakken. Binnen 6 uur kan je vanuit Amsterdam en Amersfoort rechtstreeks met de ICE trein naar Berlijn. Vanuit Berlijn stap je over op de Eurocity trein. De Eurocity trein rijdt rechtstreeks op Praag. Een andere optie is de ICE naar Frankfurt en vanuit hier naar Dresden. Vanuit Dresden kan je de trein naar Praag nemen. De treinreis eindigt op het hoofdstation Praha Hl. N. Dit ligt op een paar km van het oude centrum van de stad. Binnen 15 minuten kan je eventueel lopend naar het centrum. Een andere optie is met het openbaar vervoer naar je hotel. Het openbaar vervoer is in Praag uitstekend geregeld. De reistijd met de trein naar Praag inclusief overstappen is ongeveer 10,5 uur.

Met het vliegtuig naar Praag

De snelste manier om naar Praag te reizen is met het vliegtuig. Binnen 1,5 uur kan je vanuit Schiphol, Eindhoven of Rotterdam naar Praag vliegen. Wil je rechtstreeks vliegen? Dan raden we aan om te kiezen voor Schiphol of Eindhoven. Vanuit Rotterdam kan je alleen met een tussenstop vliegen. Je doet er dan inderdaad langer over en het is vaak niet eens voordeliger. Vanuit Eindhoven of Schiphol kan je uit verschillende vliegmaatschappijen kiezen. Je kan bijvoorbeeld vliegen met KLM, Easyjet, Transavia of Ryanair. Er zijn verschillende budgetopties voor Praag beschikbaar. Soms kan je voor nog geen honderd euro per persoon retour vliegen naar Praag. Vanwege de relatief korte afstand kan je zonder problemen een weekend Praag boeken. De luchthaven van Praag ligt 15 km van het centrum af. Je kan met de taxi binnen een half uur in het centrum staan. Een goedkoop alternatief is de bus of metro naar het centrum. Een metrokaartje kost iets meer dan een euro en binnen 40 minuten sta je in het centrum.

Reizen in de stad

Reizen naar Praag kan met verschillende vervoersmiddelen. Als je in de stad bent is het ook handig als je eenvoudig door de stad kan reizen. Als je een hotel in het centrum boekt reis je eenvoudig te voet naar verschillende plekken in de stad. Daarnaast is het openbaar vervoer een uitstekende optie. Het openbaar vervoer is goed geregeld en goedkoop. Voor een euro kan je al een ticket voor de metro kopen. Dit is helemaal handig als je een lange afstand wilt overbruggen. Voor de rest kan je in de stad een groot deel te voet afleggen. Je krijgt zo nog meer mee van de bijzondere stad Praag.

Top 10 Reizen
naar
Praag
Reizen-naar-Praag-270x390
Reizen naar Praag
Top 10 Hotel
in
Praag
Hotel-in-Praag-270x390
Hotel in Praag
Top 10 Bezienswaardigheden
Praag
Bezienswaardigheden-Praag-270x390
Bezienswaardigheden Praag

Op de hoogte blijven van de beste Praag aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: