Bezienswaardigheden Praag

Bezienswaardigheden Praag

Zoek jij een hotel dicht bij de bezienswaardigheden van Praag? Bekijk dan snel onze aanbevelingen!

BEKIJK DE 10 HOTELS IN DE BUURT VAN BEZIENSWAARDIGHEDEN

Als je een hotel boekt wil je natuurlijk wel alle bezienswaardigheden Praag gaan ontdekken. Het is altijd fijn om hiervoor een centraal gelegen hotel te kiezen. Je verblijft zo op loopafstand van alle bezienswaardigheden in de stad. Gelukkig is er echt ontzettend veel te ontdekken als je een verblijf in de stad boekt. We hebben verschillende bezienswaardigheden voor je verzameld en op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar jouw hotel bij in de buurt moet liggen.

Karelsburg oftewel de beeldenbrug

Eén van de mooiste bruggen die je ooit in Europa gezien hebt is de Karelsbrug. Het is één van de vele bruggen die over de rivier de Moldau ligt. De brug verbindt de oude stad met de wijk Malá Strana. De brug werd door Karel de Grote gebouwd en verbond de wijk met het paleis. De brug staat vooral bekend als de beeldenbrug. De vijfhonderd meter lange brug is voorzien van verschillende middeleeuwse beelden. Elk beeld verteld een uniek verhaal. De Karelsbrug kan je alleen te voet oversteken, waardoor je alle tijd hebt om de prachtige beelden te zien of te genieten van het uitzicht op Praag.

Het oude stadsplein

Midden in de oude stad vindt je het oude stadsplein. Aan het plein liggen verschillende bezienswaardigheden Praag om te ontdekken. Je vind er bijvoorbeeld het oude stadhuis. Maar één van de bekendste bezienswaardigheden is de astronomische klok. De klok geeft niet alleen de lokale tijd aan, maar ook de maanstand en dagen. Als de klok slaat komt Jezus naar buiten gevolgd door de apostelen. Aan de zijkant komt een vrek naar buiten gevolgd door een turk en een ijdele man. Vervolgens komt er nog een skelet naar buiten met een zandloper. Hij luidt vervolgens de klok en is het teken van de dood. Op het einde zie je een haan en sluit de klok weer. Het is een leuk schouwspel om bij te wonen als je een bezoek aan Praag brengt. Hou alleen wel rekening met zakkenrollers. Ze slaan helaas vaak toe als toeristen naar de klok kijken.

Bezoek de Praagse burcht

Direct op de heuvel van Hradĉany vind je een oude Praagse burcht. De burcht stamt nog uit de 9e Eeuw en is een oud middeleeuws kasteel. Vanwege een oppervlakte van 7,5 ha is het de grootste burcht ter wereld. Binnen in de burcht vindt je een kathedraal en binnenplein. Vergeet zeker weten niet om ook in de avond nog een keer een bezoekje aan de burcht te brengen. In de avond is de burcht prachtig verlicht.

Het dansende huis in de nieuwe stad

In de nieuwe stad kom je vooral veel moderne architectuur tegen. Eén van de bekendste moderne gebouwen is het dansende huis. Het gebouw is gebaseerd op twee beroemde Tsjechische dansers. Als je goed kijkt zie je twee dansers in het ontwerp van het gebouw. In de directe omgeving van het moderne gebouw vindt je veel barok woningen. Op de bovenste verdieping van het dansende huis vind je een restaurant. Vanuit hier heb je een uniek uitzicht over de stad. Het is zeker weten de moeite waard om er eens binnen te kijken.

Laat je verrassen door de Sint-Vituskathedraal

De Sint-Vituskathedraal spot je vanuit verschillende plekken in de stad. Het historische bouwwerk stamt uit de 16e Eeuw en is een schitterend bouwwerk. De bouw van de kathedraal heeft bijna 600 jaar geduurd. Het gebouw ziet er niet alleen van buiten prachtig uit, maar is ook van binnen de moeite waard. In de kathedraal vind je ook de koninklijke crypte. Hier liggen de oude koningen van Tsjechië begraven.

Bezoek een voorstelling in het Nationaal theater

In Tsjechië wordt ballet, opera en klassieke muziek een warm hart toegedragen. De Tsjechen zijn dol op deze oude kunstvorm. Eén van de grote trekpleisters in de stad is het Nationaal Theater. Dit prachtige oude barokke gebouw wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor voorstellingen. Tijdens een bezoek aan Praag kan je hier een voorstelling bijwonen. Het is wel een aanrader om op tijd je kaartjes te reserveren.

Bezoek een evenement op het Wenceslasplein

Het Wenceslasplein is een populair plein waar de grote evenementen worden georganiseerd in Praag. Eén van de belangrijkste trekpleisters aan het plein is het Nationaal Museum. Maar je kan hier in de wintermaanden ook terecht om bijvoorbeeld de Kerstmarkt te bezoeken. Aan het plein ligt ook een monument ter ere van de slachtoffers van het Communisme.

Reserveer op tijd een hotel nabij de bezienswaardigheden Praag

Wil je graag de bezienswaardigheden Praag uit ons lijstje bezoeken? Boek dan op tijd een hotel in Praag. Praag is al jaren in opkomst als bestemming voor een stedentrip. Door op tijd een accommodatie te boeken weet je zeker dat je in de buurt kan overnachten. Door op tijd te boeken kan je nog voordelig een kamer vastleggen. We hebben verschillende hotels in onze eigen toplijst geplaatst.

Top 10 Reizen
naar
Praag
Reizen-naar-Praag-270x390
Reizen naar Praag
Top 10 Hotel
in
Praag
Hotel-in-Praag-270x390
Hotel in Praag
Top 10 Bezienswaardigheden
Praag
Bezienswaardigheden-Praag-270x390
Bezienswaardigheden Praag

Op de hoogte blijven van de beste Praag aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: