Hotel in Praag

Hotel in Praag

Op zoek naar het fijnste hotel in Praag? Je vind het gegarandeerd in onze toplijst!

BEKIJK DE 10 FIJNSTE HOTELS IN PRAAG

De hoofdstad van Tsjechië wordt gezien als één van de mooiste steden van Oost-Europa. Met een hotel in Praag kan je zelf op ontdekkingsreis gaan. Je kan het prachtige oude middeleeuwse centrum gaan ontdekken vanuit je eigen hotel. Het oude deel van Praag is prachtig bewaard gebleven. Hierdoor lijkt het alsof je terug in de tijd gaat met een bezoek aan de stad. Je bent alleen nog op zoek naar een leuk hotel om in te verblijven. Maar waar kan je het beste verblijven in Praag? Wij hebben een aantal leuke wijken voor je verzameld. Je kan hier je verblijfsplaats uitzoeken en een overnachting boeken.

Verblijf in de oude stad: Staré Město

De wijk Staré Město in Praag wordt ook wel de oude stad genoemd. Je kan hier een hotel in Praag boeken in het oudste deel van de stad. Tijdens een wandeling door de oude wijk loop je door middeleeuwse straatjes. Sommige straten bestaan al sinds de 11e Eeuw. Je begint je rondreis door het verleden bij het Staromestské námestí plein. Aan dit oude plein ligt het stadhuis van Praag met de beroemde astronomische klok. Het is één van de vele hoogtepunten die je gaat ontdekken tijdens een reis door de stad. Een groot deel van de wijk is autovrij. Zo kan je prima te voet de wijk ontdekken vanuit je hotel.

Verblijf in de wijk met de paleizen van Praag: Malá Strana

Het is een feest om elke dag over de Karelsbrug te wandelen. Als je in de wijk Malá Strana verblijft is de kans groot dat hier je dat mee begint. De wijk wordt met een rivier gescheiden van de oude stad van Praag. De Karelsbrug en de paleizen in de wijk is één van de belangrijkste trekpleisters. Je vindt er niet alleen paleizen, maar ook oude gebouwen en nauwe straatjes. Beklim eventueel de heuvel in de wijk waar je de wijk Petrinpark tegenkomt. Vanuit dit park heb je een prachtig uitzicht over Praag. Een hotel in Praag in deze wijk ligt redelijk centraal. Binnen een paar minuten lopen sta je al in de oude stad. Je kan zo het beste van beide wijken combineren in Malá Strana.

Verblijf in hippe hotels in Nové Město

Nové Město betekent nieuwe stad en is de nieuwe hippe wijk van Praag. Dit is het moderne centrum van de stad. De oude architectuur wordt hier afgewisseld met moderne gebouwen. Je zit hier perfect als je een hapje wilt eten, uitgaan of winkelen. In de wijk kom je zelfs moderne winkelcentra tegen waar je lekker kan shoppen. In de wijk tref je ook veel moderne architectuur aan. Eén van de bekendste gebouwen is Het Dansende Huis. Het is zeker weten de moeite waard om hier even een bezoekje aan te brengen. Vooral als je er in de buurt bent of in de nieuwe wijk verblijft. Ben je op zoek naar een moderne accommodatie in Praag? Dan zit je in deze wijk uitstekend. Je komt hier de moderne boetiekhotels tegen. Maar ook verschillende luxe hotels waar je midden in de stad in kan verblijven.

Ontdek de Joodse wijk in Praag

Ondanks dat de Tweede Wereldoorlog in Tsjechië er heftig aan toe ging is de Joodse wijk nog redelijk intact. De wijk ligt op loopafstand van de oude stad. Vanaf het grote plein wandel je rechtstreeks de Joodse wijk in. Je vind er een oude begraafplaats, museum en synagoge. De wijk staat ook bekend om de prachtige oude gebouwen die er gebouwd zijn. Met een beetje geluk kan je hier een hotel in Praag boeken. Vanuit de oude Joodse wijk wandel je eenvoudig naar het centrum en andere bezienswaardigheden in Praag.

Goedkoop hotel in Praag boeken

Praag is gelukkig niet één van de duurste plekken om te verblijven in Europa. De prijzen liggen een stuk lager dan een overnachting in Amsterdam, Parijs of Londen. Je kan hierdoor eenvoudig een goedkoop hotel in Praag boeken. Het is zelfs mogelijk om in een luxe hotel te verblijven zonder de hoofdprijs te betalen. We hebben op onze website een toplijst staan met de leukste accommodaties in Praag. Je kan hier direct een keuze uit maken en een overnachting boeken. Binnen elk budget hebben we een leuk hotel geselecteerd. De hotels liggen ook nog eens allemaal centraal in de stad.

Reserveer op tijd een hotelkamer

Praag is al jaren een populaire bestemming in Oost-Europa. Steeds meer toeristen ontdekken de stad, waardoor de kamers vol lopen. Het is belangrijk om op tijd een kamer te reserveren. Je voorkomt zo dat de kamers volledig vol zitten. Of dat je de hoofdprijs betaalt voor een overnachting in de stad. Door op tijd je kamer te reserveren kan je betaalbaar een kamer boeken. Daarbij heb je ook nog eens een ruime keuze uit plekken om te overnachten. Zo kan je jouw favoriete wijk uitkiezen en een overnachting boeken!

Top 10 Reizen
naar
Praag
Reizen-naar-Praag-270x390
Reizen naar Praag
Top 10 Hotel
in
Praag
Hotel-in-Praag-270x390
Hotel in Praag
Top 10 Bezienswaardigheden
Praag
Bezienswaardigheden-Praag-270x390
Bezienswaardigheden Praag

Op de hoogte blijven van de beste Praag aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: